Vitnesbyrd

Denne siden er også tilgjennelig på: English

En norsk mors historie – Nina får ikke bo i Norge med barna sine.

Elliot Mamma Milla Agnes paa turJeg er norsk, og min mann er australsk. Sammen har vi tre døtre; en som ble født i Norge i 2007, og tvillinger som ble født i Norge i 2008.

Da vår første datter ble født i 2007, så vi på mulighetene for at hun kunne få både norsk og australsk statsborgerskap. Vi fikk bekreftet av myndighetene i Norge at dette skulle være greit. Aldri trodde vi at det skule vise seg ett år senere, da tvillingene ble født, at reglene var annerledes for dem fordi de ble født i Norge. Et barn som er født i Norge burde vel i alle fall være norskt?! Skulle ikke det heller være vår australsk-fødte datter som kanskje ikke fikk være norsk? Ironien i dette er at vår ene datter, født i Australia, er norsk, mens tvillingene, født i Norge, får ikke være norske!

Les Mer

Er Geir sine barn ulovlige innvandrere?

geircrop1Eg er norsk, fødd i Norge, og har to flotte døtre saman med kona mi som er australsk.

Døtrene våre blei fødd i Norge i 2005 og i 2007. Kona mi har budd her sidan 1998, har permanent busetjingsløyve her, og me har budd her i Norge mesteparten av tida etter dette. Kona mi er det du vil kalla svært godt integrert i det norske samfunnet.

Då døtrene våre blei fødde fekk dei fødselsattest og norske pass – akkurat slik som for andre norske born.

Fredag for to veker sidan heldt verden på å kollapsa for oss – eg leste ein tråd på Facebook, og skjønte at det med stort sannsyn var mogeleg at døtrene våre ikkje lenger var norske statsborgarar.

Dei er fødde i Norge, og eg kan berre ikkje forstå logikken UDI bruker som tek bort det norske statsborgarskapet deira. Eg er norsk, dei er fødd i Norge, har budd i Norge mesteparten av livet deira. Dei er enkelt og greitt NORSKE!!

Les Mer

Karis familie: sendt i eksil

dsc05744editI 2010 ble min datter født i Norge. Hennes far, og min mann, er fra Australia. Nylig fant vi ut at vi muligens har satt hele hennes, og vår egen, fremtid på spill, ved å sørge for at hun fikk det som var rettmessig hennes; Australsk Statsborgerskap. Jeg er klar over at vi kanskje ikke satt oss inn dybden av all informasjonen UDI hadde på sine nettsider, men var av den oppfatning at et barn født av foreldre med to forskjellige nasjonaliteter ville kunne beholde begge selv.

Det å flytte tilbake til Norge var vår plan for fremtiden. Vi skulle reise dit i midten av 2015. Nå ser det ut som vi ikke vil ha mulighet til å dra tilbake i det hele tatt – med mindre vi deler opp familien for å få det til. Fordi min datters statsborgerskap sannsynligvis har blitt tatt fra henne uten at vi har fått beskjed.

Les Mer